Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прогнозата на Специалния: Кой ще спечели Евро 2024? (ВИДЕО)

13 юни 2024, 09:13 часа • 3674 прочитания

Жозе Моуриньо даде своите прогнози за Евро 2024 преди началото на турнира в петък. Говорейки пред TNT Sports, той сподели за това кой според него ще излезе начело, като подкрепи познато име. Според него родната му Португалия ще спечели еропейската титла и ще победи Англия на финала.

Моуриньо посочи Португалия за шампион на Евро 2024

Едномесечният турнир ще започне в петък вечер, като домакините от Германия ще приемат Шотландия в Мюнхен, надявайки се да започнат турнира с гръм и трясък. Германците са сред фаворитите за вдигане на трофея на 14 юли, след като продължават да се възстановяват под ръководството на Юлиан Нагелсман, въпреки че ще се сблъскат със силната конкуренция на редица други водещи европейски страни.

Англия и Португалия - фаворити на Евро 2024 според Моуриньо

Англия започва кампанията си в неделя срещу Сърбия. Отборът на Гарет Саутгейт стигна до финала преди три години. Жозе Моуриньо подкрепи Португалия да спечели Евро 2024 и да нанесе второ поредно поражение на "трите лъва" на финала. Англичаните са фаворити за спечелване на първия голям трофей от 1966 г. насам, но влизат в турнира след вяло поражение с 1:0 от Исландия на "Уембли".

За разлика от тях, Португалия, която спечели Европейското през 2016 г., се оказа твърде добра за Ирландия в последния си мач за загрявка, след като звездата на тима Кристиано Роналдо се разписа на два пъти в мрежата при победата на "мореплавателите" с 3:0. Португалия е четвъртият фаворит след Англия, Франция и Германия, но Моуриньо не губи много време, за да затвърди увереността си в родината си.

Португалия

Кой ще грабне индивидуалните награди в Германия?

Специалния определи и фаворитите си за индивидуалните награди на шампионата. Той посочи Хари Кейн като голмайстор на турнира, а Джуд Белингам за спечелването на трофея за най-добър играч на Европейското. Моуриньо сподели и симпатиите си към Винисиус като фаворит за Златната топка.

ОЩЕ: Първо 900, а после 1000 гола: Кристиано Роналдо гони нови рекорди и триумф на Евро 2024

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес