Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Причината за враждата: Тен Хаг искал от Роналдо да свали обеците си, Кристиано отказал

17 септември 2024, 13:13 часа • 576 прочитания

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг и бившата суперзвезда на отбора Кристиано Роналдо определено не таят добри чувства един към друг. В последните дни те си отправиха словесни престрелки, а сега местното издание Manchester Evening News разкрива и откъде започва враждата между треньора и футболиста.

Каква е причината за конфликта между Тен Хаг и Кристиано Роналдо?

Тен Хаг и Роналдо влезли в конфликт още от самото начало на съвместната им работа. Неразбирателството между двамата нараства след сериозна разправия по време на една от тренировките на отбора, когато Кристиано отказва да спази изискване на нидерландеца да се тренира без бижута.

Ерик тен Хаг и Кристиано Роналдо

Кристиано отказал да свали обеците си по време на тренировка

Тен Хаг искал от Роналдо да свали обеците си, но той отказал. Изискването е било към всички футболисти и е било ново за играчите, тъй като предишните треньори Оле Гунар Солскяер и Ралф Рангник не са настоявали за подобно нещо. Именно затова Роналдо не приема изискването на Тен Хаг и отказва да се подчини.

Ерик тен Хаг обаче продължава да настоява и моли своя помощник Стив Макларън да се справи с този проблем. Той търси дипломатичен подход със спокоен разговор с Кристиано, който в отговор захвърля обеците си на стойност над 1000 паунда, пише още местното издание. Малко по-късно Роналдо избра да напусне "Олд Трафорд".

ОЩЕ: Изпаднал зад борда в Манчестър Юнайтед ще търси спасителен бряг в Гърция

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес