Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Представители на ФИФА посрещат Гана относно сигурността в Кайро

11 ноември 2013, 13:11 часа • 16390 прочитания

Генералният секретар на ФИФА, Жером Валке, ще се срещне с официални лица от футболната асоциация на Гана и спортният им министър, за да ги увери в безопасността на провеждане на футболни събития в Кайро.

Тревогите от страна на Гана са породени от нестабилната политическа ситуация в Египет и постоянните прояви на насилие след или по време на провеждане на футболни събития. Гана трябва да играе на 19-ти ноември реванш от баражите за Мондиал 2014 с Египет.

Футболната асоциация на Гана докладва, че е получила информация за част от процедурите по безопасност при провеждане на срещата в Кайро, включително и полицейски ескорт на играчите и официалните лица. Срещата в Ломе, Того, идва само ден след сблъсъците на фенове и полиция извън стадиона в Кайро, преди провеждането на срещата между „Ал Ахли“ и южноафриканският „Орландо Пайрътс“, финалът от Африканска Шампионска лига.

Футболната асоциация на Гана оповести, че има писмо от Жером Валке, в което се гарантира охраната на представителите и играчите им в хотела, където ще отседнат и по време на тренировките.

Петър Бонев
Петър Бонев Отговорен редактор
Новините днес