Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Преди мача с Лудогорец: Фенербахче рухна след 19 поредни победи (ВИДЕО)

04 ноември 2023, 22:15 часа • 6411 прочитания

Фенербахче допусна първа загуба за сезона във всички турнири дни преди сблъсъка с Лудогорец в Разград от група H на Лигата на конференциите. "Жълтите канарчета" отстъпиха с 2:3 у дома на Трабзонспор в дербито от 11-ия кръг на турското първенство. Истанбулският гранд се намираше в серия от 19 поредни победи. Последното му поражение в официална среща бе от Галатасарай с 0:3 на 4 юни 2023 година.

Двуметров таран наказа Фенербахче

На стадион "Шюкрю Сараджоолу" възпитаниците на Исмаил Картал стартираха ужасно сблъсъка. В 10-ата минута двуметровият таран Пол Онуачу откри резултата. До почивката домакините не съумяха да отговорят. В началото на втората част те бяха шокирани от две попадения в рамките на секунди.

ОЩЕ: Фенербахче окуця за мача с Лудогорец

Лудогорец Фенербахче

Бивш футболист на Арсенал бележи за Трабзонспор

Берат Йоздемир удвои аванса на гостите, а бившият състезател на Арсенал и Ница Николас Пепе оформи класиката. В 61-вата минута Душан Тадич намали изоставането на "жълто-сините" с гол от дузпа. Той и съотборниците му "натиснаха педалите", но бяха попарени от втори жълт картон за Исмаил Юксек. Халфът бе изгонен и остави Фенербахче с десет души на терена.

Кога да гледаме сблъсъка Лудогорец-Фенербахче

Въпреки това Тадич вкара още веднъж от бялата точка в 90-ата минута. За повече обаче нямаше време. Селекцията на Картал се изправя срещу българския шампион Лудогорец в четвъртък, 9 ноември от 22:00ч. Първият мач в Турция завърши с успех за Фенербахче в дебюта на Георги Дерменджиев (подробности четете в линка).

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес