Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Празни трибуни за дербито на Сан Сиро

20 декември 2013, 00:15 часа • 12478 прочитания

В неделя ще се изиграе дерби двубоят от Серия А между отборите на “Интер” и “Милан”. Единият от двата тима обаче няма да бъде подкрепян от своите фенове.

Дисциплинарната комисия на Серия А наказа “Интер” да изиграе две срещи без публика, заради сблъсъците на крайните им фенове с тези на “Наполи” при загубата с 2:4 през миналия уикенд.

Привържениците смятат да бойкотират неделния двубой. Капитанът на “Интер”, Хавиер Санети, каза по случая: “Без тези фенове дербито ще загуби голяма част от своя блясък. Надявам се да има някаква промяна преди срещата”.

Въпреки обстоятелствата, “Интер” ще трябва да защити честта си срещу своя градски съперник, предвид непостоянното си представяне в настоящата кампания. В момента те са на 5-то място с 28т. и 36 отбелязани гола в 16 мача – най-резултатният тим към момента.

От другата страна “Милан” са на 10-то място с 19т. актив – на 9т. зад съперника “Интер” и 24т. зад лидера “Ювентус”. Силвио Берлускони заяви, че скоро отново ще се сближи с играчите след политическите му проблеми в Италия.

“Спомням си, когато пристигнах в отбора, че той се намираше в Серия Б и аз казах, че ще играем в Серия А и тогава никой не ми вярваше – дори футболистите. Сега възнамерявам да се върна персонално в клуба и да оправя нещата в шампионата в посока Шампионска лига”, коментира Берлускони.

Петър Бонев
Петър Бонев Отговорен редактор
Новините днес