Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Помислих, че го убих": Бруталният нокаут, пратил Джон Тери в несвяст (ВИДЕО)

26 май 2023, 07:00 часа • 5799 прочитания

Челси изживява един от най-слабите си сезони в последните години. Лондончани по всяка вероятност ще завършат в средата на таблицата, но не това е най-лошото. През зимния трансферен прозорец те дадоха умопомрачителни суми за нови играчи, които определено не оправдават очакванията. Новият мениджър Франк Лампард пък е поредният пример, че не всеки добър футболист се превръща в добър треньор. Той постави антирекорд в 118-годишната история на емблематичния английски клуб, като стартира с 5 загуби начело на тима.

А какъв Челси имаше едно време...

Лампард си остава легенда на Челси въпреки слабите показатели като наставник. Един от многото му триумфове със синия екип е през 2007 година, когато вдига Купата на лигата. Финалът срещу Арсенал завършва 2:1, а с две попадение за Челси блести безпощадният голмайстор Дидиер Дрогба. Капитанската лента обаче не е нито на ръката на нападателя, нито на тази на Франки. Друг велик състезател има тази чест - страховитият централен защитник Джон Тери.

Ужасяващият инцидент с Джон Тери

Мачът ще бъде запомнен и с един отвратителен инцидент, в който участват Тери и халфът на "топчиите" Абу Диаби. При резултат 1:1 се появява прекрасна възможност пред бранителя на Челси да отбележи с глава след центриране от корнер. За съжаление, в същия момент Диаби се опитва да избие топката от воле. В резултат на това се стига до отвратителен сблъсък, при който Джон Тери изпада в безсъзнание.

"Спомням си минутите, в които играх, и си спомням инцидента до секундата преди да насоча топката. Всъщност си мислех, че ще вкарам гол и честно казано, все още съм разочарован, че не го направих! Но не си спомням много след това", споделя след инцидента капитанът на "сините".

ОЩЕ ОТ АРХИВА: ВИДЕО: Когато Чоло Симеоне унижи легенда на Барса и сам се аплодира

"Спомням си само как се събудих в линейката на път за болницата. Не знаех къде се намирам, попитах къде съм, а след това какъв е резултатът, така че те се свързаха по радиото и разбрах, че печелим. Като стигнахме до болницата, казах, че съм добре и искам да се върна възможно най-скоро", добавя той. Забележително е, че по-късно Тери се присъединява към празнуващите си съотборници в съблекалнята.

Помислих си, че го убих: Разказът на Абу Диаби

Междувременно Диаби смята, че е "убил" централния защитник. "Бях наистина уплашен. Мислех, че съм го убил. Бях паднал на колене. Можете да видите снимки, на които се моля. Той лежеше, беше в безсъзнание. Но някой дойде и каза, че е добре", каза полузащитникът пред официалния канал на Арсенал в YouTube.

ОЩЕ ОТ АРХИВА: „Анкара Меси“: Фамозният гол за историята на Лионел Меси (ВИДЕО)

Той твърди, че е предрекъл случката само преди седмица: "Странно е. Седмица преди финала гледах един мач с брат ми. Мисля, че Челси играеше с Нюкасъл. Видях, че Тери си вкарваше главата при свободните удари. Защитникът риташе топката и аз казах на брат ми, че този човек е луд. Някой ден някой ще го ритне в лицето. А седмица след това аз го направих."

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес