Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Полуфиналите не са пределът на Роналдо и неговата Португалия на Евро 2024

14 юни 2024, 16:42 часа • 1130 прочитания

При кацането на Португалия в Германия звездата и капитан на отбора Кристиано Роналдо заяви целите си за предстоящото Европейско първенство. Това ще бъде шестото участие на Роналдо на турнира на Стария континент, а желанието му за победа е толкова силно, колкото и при дебюта му през 2004 година. 

"Мореплавателите" бяха посрещнати от хилядите португалци, дошли да подкрепят своите любимци в Германия. "Впечатляващо е, усещането е сякаш сме в Португалия. От летището до хотела всички пътища бяха пълни с португалци", сподели Роналдо. 

Роналдо вярва в португалския триумф отвъд полуфиналите на Евро 2024

Португалия

Роналдо, който игра на германска земя на Мондиал 2006, си спомни за добрите му преживявания. Тогава Португалия успя да стигне до полуфиналите, където отпадна от тима на Франция. 18 години по-късно Роналдо вярва, че португалците не само могат да повторят добрите си изяви, а даже да стигнат по-далеч: "Полуфиналите? Надявам се, че можем да стигнем малко по-далеч."

"Важното е да го караме стъпка по стъпка, да живеем за момента, да бъдем спокойни и да работим добре, както сме го правили досега, вярвайки, че е възможно. Мечтата винаги трябва да бъде подплатена, но играем мач за мач. Турнирът е кратък, но сме добре подготвени", увери португалецът.

Кристиано Роналдо

Португалия започва европейската си кампания с мач срещу Чехия на 18 юни от 22:00 часа. Роналдо ще преследва своя гол № 900, като неговият неумолим манталитет може да се окаже ключът към това той да направи фурор в Германия напук на всички очаквания.

ОЩЕ: Пълна ТВ програма за Европейското първенство по футбол в Германия

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес