Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Полицията в Дортмунд обяви взривовете за целенасочена атака

11 април 2017, 23:38 часа • 2159 прочитания

Полицията в немския град Дортмунд обяви, че взривовете преди двубоят от 1/4-финалите на Шампионската лига между Борусия (Дортмунд) и Монако са целенасочена атака.

Според първоначалната информация полицията предполага, че е било атака със "сериозни експлозиви". По-късно стана ясно, че органите на реда са открили подозрителен пакет около мястото на взрива. Оказа се, че това е бележка - предположението е, че с нея се поема отговорност за случилото се.

Припомняме, че двубоят от 1/4-финалите на Шампионската лига между Борусия (Дортмунд) и Монако бе отложен, заради експлозията пред автобуса на немците. Експлозия избухна до автобуса на Борусия, който е бил на път към стадиона в Дортмунд за 1/4-финала от Шампионската лига с "Монако". Прозорците на возилото са изпотрошени. При инцидента леко пострада испанският защитник на германския тим Марк Бартра. Той е откаран в болница с наранявания на ръката, вследствие на счупените стъкла на автобуса. По последна информация му е направена операция заради счупена кост и са извадени стъкла от ръката му.

"Билд" пише, че експлозивите са били 3. Те са били активирани на около 10 км от стадион "Сигнал Идуна парк".

Полицията вече потвърждава за 3 взривни устройства. Те са били скрити в плет край бордюра, намиращ с от страната на шофьора. 

Мачът бе отложен за сряда от 19,45 ч. Привържениците на гостите от Монако веднага демонстрираха съпричастност към случващото се с викове: "Дортмунд, Дортмунд".

Цялата хроника на събитията четете в Sportlive.bg!

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес