Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Почина легендата на португалския и световен футбол Еузебио (обновена)

05 януари 2014, 11:58 часа • 25307 прочитания

Легендата на португалския и световен футбол Еузебио почина в Лисабон на 71-годишна възраст, съобщи агенция Lusa, която се позова на бившия му клуб Бенфика.

Тленните му останки ще бъдат изложени за поклонение пред феновете днес на стадион "Естадио да Луж" в Лисабон, съобщи вестник "А Бола".

Еузебио да Силва Ферейра, който помогна на Португалия да завоюва бронзовите медали на Мондиал 1966, почина рано тази сутрин от спиране на сърцето. Известният с прозвищата "Черната перла", "Черната пантера" и "Краля" футболист има 317 гола в 301 мача с екипа на Бенфика, а за Португалия - 41 попадения в 64 срещи. Общо головете му са 733 в 745 мача.

В последните години Еузебио често постъпваше в болници заради различни заболявания. На Мондиал 1966 той стана голмайстор на турнира с 9 попадения, а на Бенфика помогна да завоюва Купата на европейските шампиони през 1962 г. Със "Златната топка" роденият в Мозамбик нападател бе отличен през 1965 г.

Нападателят на Реал Мадрид и Португалия Кристиано Роналдо бързо реагира на вестта за кончината на легендарния си сънародник Еузебио.

"Вечна памет. Почивай в мир", написа Роналдо в Тутър и добави своя снимка с Еузебио. Бившият нападател почина на 71-годишна възраст в Лисабон, като не доживя да навърши 72 години на 25 януари.

Виктория Пенева
Виктория Пенева Отговорен редактор
Новините днес