Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Петко Христов дебютира за Венеция при успех над „вещиците“

04 февруари 2023, 18:24 часа • 1752 прочитания

Българският национал Петко Христов дебютира за новия си тим Венеция при успеха над Беневенто с 2:1. Както е известно родният защитник се оказа ненужен в състава на елитния Специя, като от началото на сезона бе записал едва 9 мача за тима, от които само в четири бе титуляр. Затова и двете страни решиха, че е по-добре той да продължи кариерата си в друг отбор.

Христов започна срещата срещу „вещиците“ като титуляр и остана на терена до 57-ата минута, когато бе заменен. Победата за Венеция пък бе изключително важна, тъй като бе постигната срещу друг тим застрашен от изпадане от Серия Б – Беневенто.

Никола Пиерини даде аванс на Венеция още в третата минута на мача. „Вещиците“ се върнаха в срещата в даденото от съдията продължение на първото полувреме. Точен за отбора бе Андрес Тейо. Двадесет минути преди последния съдийски сигнал тимът на Петко Христов все пак стигна до трите точки, след гол на Жоел Похянпало.

След успеха си Венеция събра 24 точки, но продължава да е в зоната на изпадащите, заемайки 18-та позиция. Беневенто пък са 19-ти с 23 пункта. До края на сезона в Серия Б остават 15 кръга. Лидер е тимът на Фрозиноне с 51 точки.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес