Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пеп Гуардиола: Постигнахме невероятен резултат, знам какво е да играеш в Мюнхен

12 април 2023, 10:57 часа • 2527 прочитания

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола бе много щастлив от изразителната победа на неговия тим срещу Байерн Мюнхен в първия мач от 1/4-финалната фаза на Шампионска лига. Испанският специалист не скри радостта си от успеха, но също така предупреди играчите си да не се отпускат, тъй като баварският гранд винаги може да поднесе сериозна изненада в реванша след седмица.

Гуардиола сподели, че отборът му е постигнал „невероятен резултат“, но допълни, че знае много добре какво е да играеш в Мюнхен, като допълни, че очаква много тежък мач на „Алианц Арена“. Той също така бе категоричен, че в първия един час на мача силите са били изключително изравнени.

Манчестър Сити

„Беше наистина добър мач в Шампионската лига, срещнаха се два топ отбора. 55-60 минути играта беше равностойна. Родри вкара невероятен гол, но не успяхме да контролираме фланговете, където действаха Мусиала и Гнабри".

"В първите 15-ина минути на втората част съперникът игра по-добре и създаде положения. Но след това променихме няколко неща и изглеждахме по-силни до края. Това е невероятен резултат, но знам какво означава да играеш в Мюнхен. Трябва да измислим нещо ново, за да не ни накаже съперникът и да успеем", обясни Пеп.

Неговият колега Томас Тухел пък бе категоричен, че Байерн е заслужавал да вкара поне един гол в мача.

 

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес