Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пенев: С тима от 1994-а и сега щяхме да сме на финал

14 юли 2014, 11:08 часа • 22604 прочитания

"С отбора отпреди 20 години и днес можехме да сме на финал на световното първенство." Експертното признание пред "България Днес" направи самият Димитър Пенев, който бе архитектът на "Американското лято".

Снощи в столицата "Пеневата чета" се събра да отпразнува достигането до полуфинал на мондиала в САЩ през 1994 година, когато отборът ни поднесе сензацията, отстранявайки тогавашния шампион Германия и взе бронзови медали.

"Нещата са много различни тогава и сега, но с онзи отбор и сега бихме се класирали за финала. Тогава също имахме сили да го направим, но имаше и едни други фактори, съдия... Важното е, че зарадвахме хората, сега да имаме какво да празнуваме", заяви Стратега от Мировяне.

По повод новата загуба на Бразилия, този път в спор за бронза срещу Холандия (0:3), Пената заяви: "Бразилците си имат ръководство, то да си прави анализите, но да ви кажа, не бяха на нивото, което се очакваше да постигнат. Аз само мога да констатирам, коментари няма какво да правя."

На въпрос дали отборите не губят мотивация в този малък финал и дали "лъвовете" преди 20 години също не са загубили желанието си за изява, Стратега бе кратък: "Мотивация винаги трябва да има. Щом си излязъл да играеш, ще играеш, къде ще ходиш. Ако не щеш, не ти е мястото в отбора, отиваш си вкъщи."

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес