Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пак Холанд качи Ман Сити на върха в Англия! Вила изпусна победа в 96', но остава в топ 3 (резултати)

26 октомври 2024, 19:01 часа • 1171 прочитания

Шампионът на Англия Манчестър Сити постигна минимален успех над Саутхямптън с 1:0 като домакин в мач от деветия кръг на Висшата лига. Единственото попадение в срещата отбеляза голмайосторът на отбора Ерлинг Холанд, за когото това бе 11-ти гол от началото на сезона в английското първенство.

Манчестър Сити победи Саутхямптън във Висшата лига

Холанд се разписа още в петата минута на мача, възползвайки се от асистенция на Матеус Нунеш. Попадението осигури спокойствие на играчите на Пеп Гуардиола, които почти не позволиха на опопента да застраши вратата на Едерсон. "Гражданите" обаче така и не успяха да стигнат до втори гол, въпреки че имаха сиутации.

Ерлинг Холанд

Астън Вила изпусна нова победа, но остава в топ 3 на Англия

По същото време се изиграха още три мача, като Астън Вила изпусна да бие Борнемут, завършвайки при резултат 1:1. Рос Баркли вкара в 76-ата минута, но в шестата минута на добавеното време на мача Еванилсон донесе точката на гостите от Борнемут.

Припомняме, че Вила е лидер в Шампионска лига с пълен актив от 9 точки, като само Ливърпул има същия брой пунктове след три изиграни кръга. Тимът от Бирмингам се намира и в топ 3 на Висшата лига, като е с 18 точки - на пет точки зад лидера Манчестър Сити, който изпревари Ливърпул с два пункта преди визитата на мърсисайдци на отбора на Арсенал.

Резултати от 9-ия кръг на Висшата лига:

  • Астън Вила 1:1 Борнемут
  • Брайтън 2:2 Уулвърхямптън
  • Брентфорд 4:3 Ипсуич
  • Манчестър Сити 1:0 Саутхямптън
  • Предстои от 19:30 часа: Евертън - Фулъм

Още спортни новини четете в Actualno.com!

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес