Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Отмениха мач в Шампионска лига заради зверския бой между фенове с един загинал (ВИДЕО)

08 август 2023, 13:11 часа • 2455 прочитания

Мачът от третия квалификационен кръг на Шампионска лига между АЕК Атина и Динамо Загреб бе отложен заради зверското сбиване между феновете на двата тима тази нощ в близост до гръцката столица. При сблъсъците един човек загина, а още осем са ранени. Има и над 90 души в ареста – повечето са привърженици на хърватите.

Още не е ясно кога ще се играе мачът

След тежкия инцидент бе взето решение мачът между АЕК и Динамо тази вечер да бъде отложен. За момента не е ясно кога УЕФА ще насрочи срещата да се играе. Очаква се мачът да бъде пред празни трибуните, за да се избегнат поредни сблъсъци между привържениците на двата отбора. Същото важи и за реванша в Загреб, който по програма трябваше да се състои следващата седмицата.

Заваляха взаимни обвинения

Веднага след масовото сбиване медиите в Гърция и Хърватия започнаха да си разменят взаимни обвинения. Според домакините виновни за сблъсъците, при които загина 22-годишен фен на АЕК, са именно привържениците на Динамо, които са нападнали тези на гърците. В Хърватия пък са категорични, че местната полиция не си е свършила работата както трябва.

ОЩЕ: ВИДЕО от мелето между феновете на Левски и полицията в Северна Македония

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес