Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Осакатена" Барса загуби и Тер Стеген, но унижи Виляреал (ВИДЕО)

22 септември 2024, 21:28 часа • 675 прочитания

Барселона разгроми Виляреал с 5:1 като гост в двубой от шестия кръг на Ла Лига и продължава да оглавява класирането със 100%-ов актив. Каталунците, които са измъчвани от множество контузии, загубиха и титулярния си вратар Марк-Андре Тер Стеген, който бе принудително заменен от Инаки Пеня в края на първото полувреме.

Барселона разби Виляреал

След загубата от Монако в Шампионска лига "лос кулес" започнаха много зле срещата. Техният страж блесна с няколко намеси в първия четвърт час, а гол на Йереми Пино бе отменен заради засада. Възпитаниците на Ханзи Флик се посъбудиха. Ямал уцели греда, Рафиня и Педри също пропуснаха. В 20-ата минута натискът им се материализира от Левандовски за 0:1.

Барселона

Тер Стеген се контузи

15 по-късно полякът удвои аванса на Барса, с помощта и на късмет. До почивката Айосе Пересе намали изоставането на "жълтата подводница", а в самия край на полувремето Тер Стеген получи травма и бе заменен от Пеня. През втората част резервният страж блестеше, гредата също го спаси в една ситуация. В 58-ата минута Пабло Торсе успокои страстите и вкара за 1:3. В 67-ата минута Левандовски уцели греда от дузпа. В заключителната фаза Рафиня се разписа на два пъти за крайното 5:1.

ОЩЕ ОТ ЛА ЛИГА: Куртоа накара Реал Мадрид да потрепери, но обрат донесе победата на "кралете" (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес