Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Официално: Тотнъм и Антонио Конте се разделиха по взаимно съгласие

27 март 2023, 09:18 часа • 1873 прочитания

Английският гранд Тотнъм и мениджърът Антонио Конте се разделиха по взаимно съгласие, съобщиха от лондонския клуб. Раздялата идва след острите думи на Конте срещу играчите, които отправи след последния шампионатен двубой срещу Саутхемптън, когато "шпорите" изпуснаха аванс от два гола и завършиха наравно 3:3.

Защо Тотнъм и Конте се разделиха

Конте нарече играчите си "егоисти" и ги обвини, че нямат шампионски манталитет и не желаят да се борят за трофеи. "Шпорите" отпаднаха и от Шампионска лига, и от ФА Къп, като за пореден сезон няма да могат да спечелят трофей. Във Висшата лига обаче тимът остава четвърти, а мисията пред клуба е да запази място в топ 4 до края на сезона.

ОЩЕ: Петима кандидати за заместник на Конте в Тотнъм

Антонио Конте

Кой ще наследи Конте в Тотнъм?

Сезонът ще бъде довършен от асистента на Конте - Кристиан Стелини, който вече води няколко мача на лондончани през сезона, когато Конте се възстановяваше от лека операция. Бившият играч на Тотнъм Райън Мейсън ще бъде помощник на Стелини в следващите два месеца.

Конте си тръгва от Тотнъм след 16 месеца начело на клуба. Сред фаворитите за постоянен наследник на Конте е наскоро уволненият от Байерн Мюнхен Юлиан Нагелсман, който може да поеме клуба през лятото.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес