Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Официално: Мондиалът в Бразилия загуби още една от звездите на световния футбол

07 юни 2014, 12:56 часа • 10448 прочитания

Лошата вест, която държеше в напрежение Германия преди началото на Мондиал 2014 е факт: Марко Ройс няма да пътува за Бразилия.

Снощи халфът на Борусия Дортмунд получи контузия в левия глезен, получавайки частично разкъсване на предна връзка. Официалния сайт на германския футболен съюз излезе с водеща новина, че Ройс ще бъде извън терените между 6 и 7 седмици и ще се лекува в Дортмунд.

На негово място селекционерът Йоахим Льов няма да вика офанзивен футболист, а защитника Шкодран Мустафи (Сампдория), който изкара подготовка с Бундестима, но бе зачеркнат в последния момент.

"За Марко и за нас това е изключително жалко. Той се намираше в страхотна форма и остави отлични впечатления по време на лагерите ни, както и в двете проверки с Камерун и Армения. Виждаше се удоволствието от играта, което изпитва. Той имаше централна роля в нашите планове за световния шампионат", каза селекционерът Йоахим Льов.

"За нас не беше важно да заменим Марко Ройс с идентичен футболист, защото имаме доста качество в средата на терена - Лукас Подолски, Андре Шюрле, Марио Гьотце, Томас Мюлер, Месут Йозил, Юлиан Дракслер и Тони Кроос са напълно достатъчни като алтернативи."

"Затова взехме решение да се подсигурим с още една опция в защита, взимайки Мустафи. Шкодран ни впечатли по време на тренировъчния лагер. Той е здрав и ние му вярваме на 100%", добави Льов.

 

Димитър Лазаров
Димитър Лазаров Отговорен редактор
Новините днес