Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Официално: Ясен е първият изпадащ от Висшата лига (ВИДЕО)

13 май 2023, 19:56 часа • 3949 прочитания

От следващия сезон Саутхемптън ще се подвизава в Чемпиъншип. "Светците" загубиха домакинския си мач срещу Фулъм с 0:2, което официално подпечата билета им за второто ниво на английския футбол. Те бяха неизменна част от Висшата лига в продължение на 10 години, но през настоящата кампания не очароваха с играта си.

На "Сейнт Мерис" гостите бяха по-добрият тим. През първото полувреме с пропуски се отчетоха Кени Тете и Вилиан. Три минути след почивката Харисън Рийд подаде на Карлос Винисиус, който от близка дистанция не сбърка и откри резултата. В 65-ата минута на терена се появи изтърпяващият наказание от 8 двубоя Александър Митрович. Нападателят и наставникът на отбора му Марко Силва бяха въвлечени в големи скандали с рефера Крис Кавана по време на сблсъка с Манчестър Юнайтед за ФА Къп.

КАКВО НАПРАВИХА ГОЛЕМИТЕ ОТБОРИ В АНГЛИЯ: Челси и Тотнъм пак се издъниха, Юнайтед завърза битката за третото място (ВИДЕО)

Само 7 минути бяха нужни на сръбския таран да запише името си сред голмайсторите. Той се възползва от центриране на Уилсън и реализира с глава. Така Саутхамптън записа единадесет поредни мача без победа и четвърта поредна загуба в първенството. Момчетата на Рубен Селеш математически нямат шансове за оставане в елита.

Фулъм се намира в средата на таблицата - с актив от 51 точки след 36 двубоя. "Котиджърс" записаха втора пореден успех. В миналия кръг те надделяха в голов трилър срещу Лестър с 5:3. В друга среща от Премиър лийх Кристъл Палас премина спокойно през Борнемут. Езе блесна за "орлите" с две попадения.

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес