Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Обрат шокира слаб Байерн, Груев игра 5 минути при разгром на Вердер (ВИДЕО)

22 април 2023, 18:29 часа • 1765 прочитания

Действащият шампион на Германия Байерн Мюнхен допусна шокиращ обрат срещу Майнц, за да загуби с 1:3 като гост в мач от 29-ия кръг на Бундеслигата. Баварците поведоха в резултата с  гол на Садио Мане, но през втората част допуснаха пълен обрат.

Мане вкара гол още в 16-ата минута, но попадението бе отменено заради засада. В 29-ата сенегалецът все пак успя да отбележи редовен гол, давайки аванс на баварците. В средата на второто полувреме обаче Майнц успя да стигне до обрат в срещата.

В 65-ата минута Айорк изравни, а в 73-ата Барейро успя да вкара за 2:1. Карикол вкара трети гол за Майнц в 79-ата минута, подпечатвайки победата над лидера в класирането. Байерн остава начело в подреждането, но е със само две точки пред Борусия Дортмунд, който по-късно играе с Айнтрахт.

По същото време се играха и още три мача от Бундеслигата - с участието и на българския национал Илия Груев. Той влезе като резерва при победата на Вердер Бремен с 4:2 над Херта Берлин като гост, но се появи в 91-ата минута и записа само пет минути на терена. Волфсбург пък разби Бохум с 1:5 като гост, а Кьолн надви Хофенхайм с 1:3 като гост.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес