Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Обрат над каталунци остави Реал Мадрид в битката с Барселона (ВИДЕО)

11 март 2023, 16:58 часа • 983 прочитания

Действащият шампион на Испания Реал Мадрид успя да победи Еспаньол с 3:1 след обрат като домакин в мач от 25-ия кръг на Ла Лига. "Кралете" изостанаха в резултата на "Сантяго Бернабеу", но успяха да обърнат мача и да се върнат към победите в испанското първенство.

Каталунският тим стигна до ранен гол в осмата минута чрез Хоселу, който оползотвори асистенция на Рубен Санчес. В средата на първата част обаче Тони Кроос намери Винисиус Жуниор, а бразилецът успя да вкара във вратата на съперника, за да изравни.

Възпитаниците на Карло Анчелоти осъществиха пълния обрат в 39-ата минута, когато Орелиан Чуамени намери Едер Милитао, който се разписа. През втората част отборът от Барселона не успя да стигне до изравнителен гол, а в 93-ата минута Марко Асенсио оформи крайното 3:1.

С победата Реал Мадрид се доближи до лидера Барселона, като има 56 точки - с шест по-малко от каталунците, които в неделя гостуват на Билбао. Еспаньол пък допусна втора поредна загуба и заема 13-о място с 27 точки.

За "белия балет" предстои реванш срещу Ливърпул в Шампионска лига на 15 март, а след това и Ел Класико срещу Барселона в Ла Лига на 19 март. За разлика от Реал Мадрид, който стигна до победата в Испания, Ливърпул катастрофира срещу последния във Висшата лига (ВИДЕО).

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес