Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Обявиха финалната тройка за Златната топка

09 декември 2013, 16:34 часа • 16642 прочитания

ФИФА обяви официално имената на Роналдо, Меси и Рибери, които ще спорят за престижния приз, който ще определи кой от тях е най-добър като футболист.

Нападателят на "Барселона" и аржентинския национален отбор ще спори за пета поредна златна топка, докато Роналдо за последен път взе приза през 2008г.

Френският национал и нападател на "Байерн Мюнхен" пък имаше феноменален сезон, в който "баварците" направиха требъл.

Гарет Бейл не успя да попадне във финалната тройка, при положение, че отбеляза 26 попадения за "Тотнъм" преди да премине в "кралския клуб" за феноменалната сума от 100 млн. евро.

Човекът, който ще вземе приза "Златна топка" ще бъде обявен на 13-ти януари следващата година, на официална церемония в Цюрих.

Роналдо е фаворит за приза, след отбелязаните 34 гола през миналия сезон в испанското първенство и терора, който наложи над защитниците в Испания, Европа и съперниците на Португалия в световните квалификации.

Меси също се представи отлично през миналия сезон и оправда последната спечелена Златна топка с 45 гола в испанското първенство и шампионска титла за "Барселона", както и след класирането на Аржентина за Мондиал 2014.

Рибери пък ще се бори за второ индивидуално отличие след спечелването на приза "Най-добър футболист на УЕФА за Европа" през миналия сезон. Той определено помогна на "Байерн Мюнхен" да вземе Бундеслигата, Купата на Германия и Шампионска лига.

Листата с 23-та подгласници не обявена от Футболния комитет на ФИФА и експерти от Франс футбол на 29-ти октомври. След това думата имаха капитаните и треньорите на мъжките и женски национални формации на 209-те членки на ФИФА, както и журналисти избрани от ФИФА и Франс футбол.

Трите номинации за "Наградата Пушкаш на ФИФА" за най-красив гол на годината, също бяха обявени.

Акробатичното воле на Ибрахимович за Швеция срещу Англия през ноември 2012г., волето на Неманя Матич за "Бенфика" срещу "Порто" и красивият изстрел на Неймар за Бразилия срещу Япония през юни в Купата на конфедерациите.

Петър Бонев
Петър Бонев Отговорен редактор
Новините днес