Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ново зрелище в Шампионска лига: Барса обърна ПСЖ в 5-голов спектакъл! (ВИДЕО)

10 април 2024, 23:55 часа • 3780 прочитания

Испанският колос Барселона успя да победи френския шампион Пари Сен Жермен с 3:2 като гост в първи мач от 1/4-финалите на Шампионска лига. Срещата на "Парк де Пренс" бе белязана от два пълни обрата - първо парижани обърнаха резултата, а след това каталунците сториха обрат, за да вземат аванс преди реванша на "Камп Ноу".

Барселона победи ПСЖ в Шампионска лига

Рафиня откри за Барселона с гол в 37-ата минута. След почивката ПСЖ се активизира и стигна до обрат с голове на бившия футболист на Барса Усман Дембеле и Витиня. В 62-ата минута обаче Рафиня отбеляза втория си гол в мача, за да изравни. В 77-ата минута защитникът на Барса Андреас Кристенсен съумя да вкара и трето попадение, за да оформи крайното 2:3.

Подробен репортаж на мача ПСЖ - Барселона четете в Sportlive.bg!

ПСЖ - Барселона

Атлетико Мадрид надви Борусия Дортмунд

По същото време се изигра и още един 1/4-финален сблъсък: този между отборите на Атлетико Мадрид и Борусия Дортмунд. "Дюшекчиите" спечелиха мача с 2:1 на "Уанда Метрополитано" в Мадрид след голове на Родриго де Пол в началото на мача и на Самуел Диаш Лино в края на полувремето. Себастиан Алер пък върна един гол в 81'.

Така зрелището на 1/4-финалите в Шампионска лига продължи, след като във вторник Реал Мадрид и Манчестър Сити си вкараха 6 гола, докато Арсенал и Байерн си спретнаха 4-голов спектакъл. Реваншите от 1/4-финалите са идната седмица, като във вторник играят Барселона - ПСЖ и Борусия Дортмунд - Атлетико Мадрид, а в сряда са двойките Манчестър Сити - Реал Мадрид и Байерн Мюнхен - Арсенал.

Подробен репортаж на мача Атлетико Мадрид - Борусия Дортмунд четете в Sportlive.bg!

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес