Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новата 9-ка на Ювентус: Това е един най-великите отбори в света

19 юли 2014, 17:51 часа • 9463 прочитания

Бившият футболист на Реал (Мадрид) Алваро Мората беше представен официално като ново попълнение на Ювентус на специална пресконференция в Торино. Италианският шампионсе раздели с 20 млн. евро за него, а за мадридчани има вариант да си го върнат обратно в срок от две години срещу 30 млн. евро.

„Дойдоха в Ювентус, защото това е един от най-успешните отбори в историята на Европа и света и без съмнения най-добрият в Италия. Избрах Ювентус, защото те ме избраха и показаха интерес от дълго време. Това е страхотен клуб и вярвам, че ще се справя добре” - заяви Мората, който позира с фланелката с №9.

Напускането на Антонио Конте и идването на Масимилиано Алегри за малко щяха да провалят сделката, но испанският нападател коментира:

„Говорих с Алегри днес и съм нетърпелив да започна работа с него. Знаех, че искам да играя за Юве отдавна. Карло Анчелоти ми пожела всичко най-добро и ми каза, че отивам в един страхотен град. Посъветва ме да се наслаждавам на Италия и по-специално на храната тук. Имаше интерес от Англия към мен, но сърцето ми е в Ювентус, а Серия А е едно от най-добрите първенства в света”.

Мората е вторият испански играч, който идва при „Старата госпожа” в последните 13 месеца след Фернандо Йоренте.

„Харесвам много играчи от отбора и да ви кажа имам доста фланелки след мачовете между Реал Мадрид и Ювентус в Шампионска лига. Разбира се, че ще бъде страхотно да играя в един отбор с играчи като Тевес, Видал, Пирло, Погба и Йоренте. Наистина исках да нося №9. Това е голяма чест и отговорност”.

Димитър Лазаров
Димитър Лазаров Отговорен редактор
Новините днес