Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нова издънка: Брентфорд разбули заблудата, че Челси излиза от кризата (ВИДЕО)

28 октомври 2023, 16:28 часа • 1177 прочитания

Английският гранд Челси претърпя загуба от непретенциозния тим на Брентфорд с 0:2 като домакин в мач от 10-ия кръг на Висшата лига. "Сините", които в последните си три мача оставиха впечатление, че излизат от кризата, отново се издъниха и записаха четвърта загуба от старта на сезона.

Челси загуби от Брентфорд на "Стамфорд Бридж"

Че домакинството на Челси бе "хлъзгаво", нямаше съмнение още от миналия кръг, когато Брентфорд победи Бърнли с 3:0. "Пчеличките" успяха да стигнат до втора поредна шампионатна победа след гол на защитника Итън Пинок в 58-ата минута и на Брайън Мбемо дълбоко в шестата минута на добавеното време на мача. Челси имаше повече от 30 минути да върне първия гол, но удари на камък.

Челси - Брентфорд

"Сините" се завърнаха към загубите

Челси притежаваше топката в близо 70% от времето, но това не бе достатъчно на момчетата на Маурисио Почетино да отбележат гол. Чистите ситуации пред противниковата врата също не изобилстваха. Така след две победи и равенство срещу Арсенал в последните три мача "сините" от Лондон отново се издъниха у дома, както го направиха срещу Астън Вила в края на септември.

Челси отново във втората половина на таблицата

Победата изпрати Брентфорд пред Челси в класирането - на 10-о място с 13 точки. Лондончани пък се върнаха във втората половина на таблицата с актив от 12 точки - на 14 пункта зад лидера Тотнъм. В следващия кръг "сините" се изправят именно срещу "шпорите", докато Брентфорд домакинства на Уест Хям.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес