Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Няма Бензема, няма проблем: Родриго обърна самостоятелно Севиля за нов успех на Реал (ВИДЕО)

27 май 2023, 22:01 часа • 1961 прочитания

Реал Мадрид постигна ценен успех с 2:1 срещу Севиля като гост в двубой от предпоследния 37-и кръг на Ла Лига. Победата бе от ключово значение в борбата за второ място с градския съперник Атлетико. "Белите" вече водят с 4 точки на "дюшекчиите", но са и с мач повече преди тимът на Диего Симеоне да се изправи срещу Реал Сосиедад.

ОЩЕ: Суарез пасти да яде: Брутално хищническо захапване в мач от Ла Лига (ВИДЕО)

На "Естадио Рамон Санчес Писхуан" възпитаниците на Карло Анчелоти изоставаха в резултата още в 3-тата минута, когато Рафа Мир изведе андалусийците напред. В отсъствието на Бензема и Винисиус, големият герой за "лос бланкос" се казва Родриго. Бразилецът блесна с две попадение и донесе трите точки за своя тим.

Въпреки че стартовият състав на Севиля беше съобразен с предстоящия финал в Лига Европа срещу Рома на 31 май, Рафа Мир отбеляза страхотно попадение едва 180 секунди след първия съдийски сигнал. Родриго опропасти хубав шанс в 15-ата минута, но в 29-ата остави безпомощен Боно с перфектно изпълнение на пряк свободен удар. До почивката Ламела направи два огромни пропуска, като при първия уцели гредата.

Втората част започна по-спокойно. В 69-ата минута обаче Родриго наруши тишината с нов красив гол, възползвайки се от асистенция на Тони Крос. Реал не съумя да материализира изгодни ситуации в оставащото време, а в 83-тата минута Маркос Акуня от домакините получи директен червен картон за грубо нарушение срещу Себайос.

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес