Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Неузнаваема Барса със звучна издънка, Борусия надигра Нюкасъл (ВИДЕО)

07 ноември 2023, 21:43 часа • 3736 прочитания

Барселона допусна изненадваща загуба с 0:1 от Шахтьор Донецк в двубой от четвъртия кръг на група Н на Шампионската лига. На "Фолкспаркщадион" в Хамбург единственото попадение в срещата реализира Данило Сикан в 40-ата минута. Каталунците бяха неузнаваеми на терена и създадоха прекалено малко чисти положения за своята класа.

Те дори инкасираха още един гол, който беше отменен от ВАР. Така "лос кулес" остава на върха в класирането с 9 точки. Украинският отбор е трети с 6 пункта - колкото има и вторият Порто. "Драконите" все още не са провели своя мач с белгийския Роял Антверп.

МИНАЛИЯТ МАЧ НА БАРСЕЛОНА: Защитник спаси Барса срещу Реал Сосиедад (ВИДЕО)

Барселона Шахтьор Донецк

Данило Сикан е героят за Шахтьор

В първите двайсет минути Гюндоган и Рафиня пропуснаха за Барса. Тер Стеген пък трябваше да спасява удар на Микола Матвиенко. В 40-ата минута "миньорите" поведоха. Георгий Судаков намери Гиорги Гочолеишвили на дясното крило, бекът центрира към Сикан, който с глава матира съперниковия страж.

18-годишен наниза Барса, но ВАР отмени гола

През втората част неточните изстрели от възпитаниците на Шави валяха един след друг. Едва в 60-ата минута Гави отправи единствения удар в рамките на вратата за испанския гранд. В заключителните минути 18-годишният Невертон вкара красиво попадение, което бе отменено от ВАР зарад засада.

Борусия се реваншира за резила срещу Байерн Мюнхен

В двубой от "групата на смъртта" Борусия Дортмунд победи Нюкасъл с 2:0 у дома. Точни за "жълто-черните" бяха Никлас Фулкрюг в средата на първото полувреме и Юлиан Брант в 79-ата минута. Момчетата на Един Терзич изиграха добър мач и частично се реваншираха на феновете си за тежката загуба от Байерн Мюнхен през уикенда.

Развитието на Борусия Дортмунд-Нюкасъл минута по минута вижте на Sportlive.bg (подробности и ВИДЕО вижте в линка).

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес