Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Не само че още го може, а го прави с лекота: Хеттрик на Меси подпечата исторически рекорд за Интер Маями (ВИДЕО)

20 октомври 2024, 13:56 часа • 767 прочитания

Имаше въпросителни дали Лионел Меси изобщо ще играе, особено след като Интер Маями вече беше спечелил "Съпортърс Шийлд" и беше поставен под номер 1 в плейофите за Купата на Мейджър Лийг Сокър (МЛС). Всичко, което беше заложено на карта за Интер Маями в събота, беше рекордът за най-много точки, постигнати от отбор в първенството.

Интер Маями с рекорден сезон за историята 

Но Меси не просто влезе в игра за Интер Маями. Само за 35 минути той успя да вкара три гола и да допринесе с една асистенция, а Интер Маями победи Ню Ингланд Революшън с 6:2 в събота вечер и завърши сезона с рекордните за МЛС 74 точки - с една повече, отколкото Революшън имаше през 2021 г.

Хеттрик на Меси и два гола на Суарес осигуриха обрата на Интер Маями

Луис Суарес стигна до 20 гола в първия си сезон в Америка, като двете му попаденията снощи помогнаха на Интер Маями да заличи ранен дефицит от 2:0. Лука Лангони и Дилън Бореро бяха автори на головете за Ню Ингланд. Суарес измъкна домакините с равенство до края на полувремето, а Бенджамин Кремаски вкара гола в 58-ата минута. Меси асистира за гола на Кремаски, който дойде само секунди след като 8-кратният носител на Златната топка влезе в игра.

Меси бе точен на два пъти в рамките на около три минути през второто полувреме, превръщайки преднината от 3:2 в разгром с 5:2 и беше само въпрос на време рекордът да принадлежи на Интер Маями. А черешката на тортата дойде в 89-ата минута, когато Суарес подхвърли топката на Меси за лесно попадение, с което завърши хеттрика си. Това е първият хеттрик на Меси за Интер Маями, отбора, към който аржентинската суперзвезда се присъедини в средата на сезон 2023 г.

Сега първото място е на Интер Маями по всички показатели, както по отношение на точките, така и по отношение на най-добрия резултат от победи и загуби (22-4-8). Интер Маями също така стана осмият отбор в историята на МЛС, който преминава през редовния сезон само с четири загуби, с което изравни още един рекорд.

Интер Маями ще играе на Световното клубно първенство през 2025 година

След края на мача президентът на ФИФА Джани Инфантино обяви, че Интер Маями ще играе на Световното клубно първенство през 2025 г. - нещо, което се очакваше отдавна, като се има предвид огромната популярност на Меси по света. Събитието, което е предвидено да се провежда на всеки четири години, включва 32 отбора от шестте футболни конфедерации на ФИФА. Интер Маями ще играе в откриването на турнира, което е насрочено за 15 юни 2025 г. на стадион "Хард Рок" в Маями Гардънс.

В Световната клубна купа ще се включат дванадесет отбора от Европа. Това са Атлетико Мадрид, Байерн Мюнхен, Бенфика, Борусия Дортмунд, Челси, Интер Милано, Ювентус, Манчестър Сити, Пари Сен Жермен, Порто, Реал Мадрид и Залцбург. Сред другите отбори, които се класираха, са Бока Хуниорс, Фламенго, Флуминензе, Палмейрас и Ривър Плейт от Южна Америка; Леон, Монтерей, Пачука и Сиатъл Саундърс от Северна Америка; Ал Ахли, Есперанс, Мамелъди Съндаунс и Уидад от Африка; Ал Хилал, Ал Аин, Улсан и Урава от Азия; и Окланд Сити от Океания.

Интер Маями става 31-ият отбор. Последният ще бъде определен на 30 ноември на финала на Конмебол Либертадорес в Буенос Айрес. Жребият за турнира ще бъде изтеглен през декември.

ОЩЕ: Меси вкара фамозен пряк свободен удар и спечели 46-и трофей в кариерата си (ВИДЕО)

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес