Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Наполи започна защитата на титлата с обрат в Италия, късен гол спаси Дортмунд в Германия (ВИДЕО)

19 август 2023, 22:07 часа • 1366 прочитания

Италианският шампион Наполи стартира с победа защитата на титлата в Серия А, след като обърна и победи Фрозиноне с 1:3 като гост в мач от първия кръг на италианското първенство. Матео Политано и Виктор Осимен донесоха победата на неаполитанци.

Наполи стартира с победа в Серия А

Фрозиноне откри резултата с гол на Абду Харуи от дузпа още в седмата минута. Наполи обаче стигна до пълен обрат още до почивката след голове на Политано и Осимен. През второто полувреме Наполи стигна и до трето попадение, реализирано отново от Осимен в 79-ата минута.

Борусия Дортмунд победи Кьолн на старта на Бундеслигата

В друг европейски мач по същото време немският гранд Борусия Дортмунд успя да стигне до трудна победа над отбора на Кьолн с минималното 1:0 като домакин в първия кръг от новия сезон в Бундеслигата. Победното попадение отбеляза Дониел Мален в 88-ата минута.

През миналата кампания Борусия бе на крачка от спечелването на титлата, но се издъни в последния кръг и отстъпи титлата на Байерн Мюнхен. Стартът на новата кампания за "жълто-черните" също не бе убедителен, но пък тимът успя да вземе трите точки.

Още новини за световен футбол ще намерите в Actualno.com!

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес