Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Наполи се разбра с Хвича за нов договор

29 март 2023, 14:24 часа • 1204 прочитания

Наполи и една от големите звезди на тима Хвича Кварацхелия са се разбрали за нов договор. Това съобщиха медиите в Италия. 22-годишният грузинец пристигна на стадион „Диего Армандо Марадона“ през лятото, като набързо се превърна в основен играч в състава на Лучано Спалети.

Хвича дойде в Неапол от Динамо Батуми, като италианският клуб плати 11,5 милиона евро за правата му. Офанзивният футболист се отплати за доверието, като до момента има 14 гола и 16 асистенции в 30 мача за тима във всички турнири. Именно той е с основна заслуга за отличното представяне на Наполи, които почти сигурно ще спечелят титлата в Серия А, а освен това са на 1/4-финалите на Шампионска лига.

Лучано Спалети

Добрите игри на Кварацхелия не останаха незабелязани и от ръководството на „светлосините“, което веднага му предложи нов договор. Споразумението ще бъде до лятото на 2028 година, като той ще получи и сериозно увеличение на заплатата.

В момента грузинският национал се разписва срещу 1 милион евро на сезон. Възнаграждението му в новия контракт ще скочи до 2,5 млн. В договора ще има записани и редица бонуси, които могат да вдигнат заплатата му на 4 милиона, ако ги изпълни.

Шефовете на Наполи ще наградят и треньора Лучано Спалети с нов договор.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес