Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нападател на Юнайтед аут за неопределено време

12 април 2023, 15:15 часа • 1301 прочитания

Нападателят на Манчестър Юнайтед Маркъс Рашфорд ще е аут от терените за неопределено време. Това съобщиха официално от клуба. 25-годишният офанзивен футболист страда от мускулна контузия, която ще го извади от игра за няколко мача. „Червените дяволи“ не уточниха точно колко време ще му трябва да се възстанови, но очакват той да се завърне в състава на Ерик тен Хаг за края на сезона.

Рашфорд получи контузията по време на двубоя с Евертън, който Юнайтед спечели с 2:0. Той бе заменен принудително, като при смяната си се виждаше, че той изпитва болка в единия крак. Нападателят е минал обстойни медицински прегледи, които са показали, че травмата му не е лека.

Маркъс Рашфорд

„Маркъс Рашфорд няма да бъде на разположение за четвъртфиналния мач от Лига Европа срещу Севиля в четвъртък поради мускулна контузия. Нападателят беше сменен в 80-ата минута при съботната победа с 2:0 във Висшата лига над Евертън на “Олд Трафорд"” и веднага беше подложен на лечение. След проведените медицински изследвания се установи, че той няма да бъде в състава за няколко мача, но се очаква да се върне за края на сезона”, се казва в изявлението на Юнайтед.

През този сезон Рашфорд има 47 мача за „червените дяволи“ във всички турнири, в които реализира 28 попадения и направил 10 асистенции.

Преди дни пък стана ясно, че Юнайтед ще опита да отмъкне нападател под носа на Челси.

 

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес