Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-после положителни новини в Ливърпул: Една от звездите с изтичащи договори стартира преговори с клуба

21 октомври 2024, 16:28 часа • 477 прочитания

Английският гранд Ливърпул стартира преговори за нов договор с централния бранител Върджил ван Дайк. Това стана ясно от самия защитник, който призна, че се водят разговори, но все още не може да каже нищо за бъдещето си. Добрите новини за феновете на "червените" са, че все пак клубът преговаря с Ван Дайк, защото имаше застой в това отношение.

Ливърпул преговаря с Ван Дайк за нов договор

В началото на сезона стана ясно, че Ливърпул не е стартирал преговори с трима от основните си футболисти с изтичащи договори. Това са Ван Дайк, Мохамед Салах и Трент Александър-Арнолд. Салах вече намекна, че това ще бъде последният му сезон в Ливърпул, като той най-вероятно няма да остане на "Анфийлд". В клуба обаче се надяват да задържат Ван Дайк и Александър-Арнолд.

Върджил ван Дайк

"Преговорите са започнали и се водят от точните хора"

Сега вече се знае, че Ливърпул преговаря с Ван Дайк. "Мога да кажа, че дискусиите вървят, но не знам какво ще се случи в бъдеще. Ще видим. Аз съм напълно фокусиран върху Ливърпул. Искам само да печеля мачовете, които предстоят. Нищо друго."

"В момента нямам представа какво ще донесе бъдещето. Мога само да кажа, че преговорите са започнали. Чувствам се много добре и се забавлявам. Дискусиите се водят от точните хора и когато дойде време да вземем решение, медиите ще разберат", заяви Ван Дайк.

Що се отнася до Александър-Арнолд, интерес към него има от страна на испанския колос Реал Мадрид. Появиха се информацици, че Ливърпул може да опита да го продаде през зимата, за да му вземе трансферна сума. В противен случай клубът рискува да изпусне Трент като свободен агент през лятото.

А вече има и фаворит за подписа на Салах след последния му сезон с Ливърпул (подробности четете в линка).

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес