Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-дълготo разглеждане с ВАР в историята лиши Аржентина от точка на старта на Игрите в Париж (ВИДЕО)

24 юли 2024, 20:35 часа • 1244 прочитания

Най-дългото разглеждане с ВАР в историята лиши Аржентина от точка на старта на футболния турнир на Олимпийските игри в Париж. „Гаучосите“ загубиха с 1:2 от Мароко в първия си двубой на най-големия спортен форум в скандален мач, продължил повече от 3 часа. Срещата бе прекъсната за около 90 минути заради ексцесии по трибуните.

Мароко поведе в края на първата част

През първата част Аржентина опита да натисне съперника си, но така и не стигна до нещо по-сериозно. Вместо това мароканците излязоха напред в резултата във втората минута на даденото от съдията продължение на първата част, след като Суфиан Рахими се разписа за 1:0.

Два гола паднаха до 70-ата минута

Веднага след почивката Мароко получи дузпа. Зад топката застана голмайстора Рахими, който отново бе точен – 2:0. Двайсетина минути преди края на редовното време на мача Аржентина върна един гол. Той бе дело на Джулиано Симеоне.

Съдията даде 15-минутно продължение

Последваха скучни минути, а след изтичането на редовното време съдията даде 15-минутно продължение. В заключителните секунди Аржентина стигна до изравнителен гол. Кристиан Медина се разписа с глава, като преди това топката два пъти срещна гредата.

Грозни сцени и тотално объркване

След това попадение се стигна до грозни сцени, като към терена полетяха различни предмети от привържениците на Мароко, а някои от тях дори нахлуха на терена. Това принуди рефера да прибере двата тима в съблекалнята, а феновете бяха накарани да напуснат стадиона.

 

Първоначално всички си помислиха, че реферът е дал край на мача при резултат 2:2. Оказа се, че това не е така, а съдията е прибрал отборите в съблекалните, докато се успокоят страстите. След около 2 часа мачът бе подновен с преразглеждане на ВАР за ситуацията при гола на Аржентина, като попадението не бе зачетено заради засада. След това арбитърът даде да се изиграят финалните минути, за да узакони победата на Мароко с 2:1.

Аржентина и Мароко са в група „В“ заедно с отборите на Ирак и Украйна.

По-рано днес европейският шампион Испания тръгна с трудна победа в Париж

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес