Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Над милиард евро играят в испанската класика довечера

23 март 2014, 09:33 часа • 7149 прочитания

Общо 1,1595 милиарда евро е стойността на Реал (Мадрид) и Барселона, които довечера се срещат на "Бернабеу". "Кралете" водят с 3 точки пред Атлетико и с 4 пред каталунците 10 кръга преди края и при триумф ще замечтаят по-реално за злато. Суперсблъсъкът в световния футбол започва в 22,00 часа, българско време в Мадрид и ще бъде предаван пряко по "Film+".

"Белият" тим има футболисти, оценени на 571,4 млн. евро от "Трансфермаркт". Барселона обаче е с по-скъпи играчи - 588,4 млн. Двата клуба са №1 и №2 в света, пише "Труд". Трети по стойност на състава е Байерн с 525,5 млн.

Карлес Пуйол от Барса не се възстанови за мача. Каталунският мит няма шанс да запише последно участие в шампионатна класика, тъй като напуска след сезона. На двата гранда предстои и фанал за Купата на Испания през април.

В Реал вдигнаха за мача Карим Бензема след контузия. Французинът по-скоро няма сили за 90 минута, но ще е сред титулярите. Иско страда от грип и така Анхел ди Мария трябва да е в стартовите 11.

"Натискът върху нас е по-малък, отколкото върху Барса, констатира треньорът на "балета" Карло Анчелоти. Италианецът индиректно обяви своите 11 титуляри на пресконференцията в събота. Карло просто каза, че съставът ще е познатият.

Билетите на черно за "Бернабеу" надхвърлиха 1000 евро. Но има места, които по номинал струват 1700 евро. Толкова плащат 225 души, за да гледат от ВИП ложата на "бялата" арена.

Реал е фаворит на букмейкърите, а Кристиано превъзхожда Лионел Меси в коефициентите за първи голмайстор.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес