Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

На Евро 2024: Германската полиция съветва англичаните да пушат трева, а не да пият алкохол

14 юни 2024, 13:17 часа • 2827 прочитания

Германската полиция предприе доста нетрадиционни мерки, за да се справи с английските фенове, които възнамеряват да посетят мачовете от Европейското първенство по футбол. Както е известно, островитяните са доста агресивни по време на големи форуми и често влизат в сблъсъци с противникови запалянковци.

Доста нетрадиционен метод на униформените

Именно поради тази причина германската полиция съветва англичаните да пушат трева, а не да пият алкохол по време на Евро 2024. Причината е, че канабисът ще ги направи по-спокойни, докато алкохолът винаги обръща всичко на скандал. Затова и униформените са склонни да толерират тези, които пушат, но не и тези, които пият.

Ще продават нискоалкохолна бира на англичаните

Междувременно британските медии разкриха, че на стадион „Фелтинс Арена“ в Гелзенкирхен, където Англия ще срещне Сърбия в първия си мач на Евро 2024, ще се сервира нискоалкохолна бира, за да не се стига до ексцесии.

ОЩЕ: Дните до Евро 2024 изтекоха! Какво ви предложихме за 365 дни и какво предстои?

„Няма проблем да пушат на улицата“

Фенове на Англия

„Няма проблем феновете да пушат канабис на улицата. Ако видим група мъже, които пият алкохол и са малко по-агресивни, и такива, които пушат трева, със сигурност ще обърнем повече внимание на групата, която пие. Употребата на алкохол може да направи човек агресивен, докато пушенето ще го направи спокоен. Искаме да предотвратим насилието и да опазим хората“, обясниха от полицията пред английския вестник "Сън".

Употребата на канабис в Германия е позволена

На 1 април тази година Германия стана поредната страна, която легализира канабиса за лична употреба. Парламентът в страната прие закон, който регламентира отглеждането и консумацията на ограничено количество трева.

ОЩЕ: "Англия играе страхлив футбол! Рано ще си стегнат багажчето на Евро 2024" (ВИДЕО)

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес