Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Моуриньо следи внимателно събитията около Бербатов

03 януари 2014, 10:53 часа • 28107 прочитания

Димитър Бербатов е възможно и да премине в "Челси". Българинът е идеален вариант за Моуриньо поради много причини.

На първо място Бербатов може да бъде картотекиран в Шампионска лига. На осминафиналите "Челси" е голям фаворит да продължи и да натрупа още повече мачове за сезона, защото среща Галатасарай. В същото време "Арсенал" среща  "Байерн Мюнхен", а задачата на "артилеристите" няма да е никак лека. На второ място, Бербатов вече има доста опит във Висшата лига. Едно от най-големите му предимства е, че цената му е ниска за качествата му. На всяка пресконференция Моуриньо твърди, че е разочарован от нападателите си. "Челси" вече обяви, че няма да харчи много пари за трансфери през този месец, а същевременно им трябват попадения.

В редиците на "Арсенал" Венгер има проблеми с контузените Оливие Жиру и Никлас Бендтнер, както и с това, че Лукас Подолски има периоди, в които не бележи.

Независимо от попадението си в последния двубой на "Фулъм", Бербатов нееднократно доказа, че иска да напусне отбора, което бе потвърдено и от агента му Емил Данчев. Моментната цена на Бербатов пък е безпроблемна за възможностите на Роман Абрамович.

През зимата на 2008 година "Челси" атакува "Тотнъм" с оферта, когато Бербатов вкарваше много често. През януари преди 6 години трансферът на “Стамфорд Бридж” бе основна тема за английските вестници, но така и не стана. Но собственикът на “шпорите” Даниел Леви изчака и девет месеца по-късно го продаде за 30,75 милиона лири на "Манчестър Юнайтед".

Така "Челси" взе Никола Анелка - по-евтин и доказан вариант. Такъв сега е и Бербатов. В залозите на букмейкърите "Челси" е едва на трето място като вариант. При коефициенти 1:3 се котира преминаването му в "Арсенал". Ставките за трансфер при Моуриньо са около 1:6, а за сделка с турски клуб - 1:5, коментира football24.bg, цитирайки в."Труд".

Петър Бонев
Петър Бонев Отговорен редактор
Новините днес