Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мексико и Уругвай с разгроми

14 ноември 2013, 09:16 часа • 16020 прочитания

Може да се каже, че Уругвай и Мексико са вече на световното по футбол в Бразилия, след като вчера разгромиха противниците си. В зона CONCACAF Мексико разпиля Нова Зеландия с 5:1 първа баражна среща на стадион "Ацтека" в Мексико Сити. За домакините реализираха Агилар в 32-та минута, Хименес в 40-ата, Пералта в 48-та и 80-ата и ветеранът Рафа Маркес в 84-та. Почетният гол за "кивитата" отбеляза Джеймс в 85-ата минута.

В другия плейоф от интерконтиненталната зона Уругвай дори не допусна попадение срещу Йордания и се наложи с 5:0. На стадиона в Аман урусите не оставиха никакви шансове на домакините, като на практика подпечатиха визите си за СП 2014. Голеадата откри в 22-та минута Перейра, а в 42-та Стуани удвои. През втората част йорданците излязоха амбицирани да покажат, че и те могат да играят футбол, но получиха още 3 безответни гола. Техни автори бяха Лодейро /69-а минута/, Родригес /78-а минута/ и Кавани /90+2 мин./, информира БГНЕС.

Така реваншите са безсмислени, но трябва да се изиграят, заради правилата, а Уругвай и Мексико със сигурност си осигуриха билетите за екзотична Бразилия.

Петър Бонев
Петър Бонев Отговорен редактор
Новините днес