Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мегазвездите на Англия потеглиха плахо на ЕВРО 2024 (ВИДЕО)

16 юни 2024, 23:59 часа • 5660 прочитания

Отборът на Англия стартира Евро 2024 с минимален успех над Сърбия  с 1:0 първи мач от група C. Звездният състав на "трите лъва" игра плахо и пасивно през 90-те минути и постави под риск победата си, която бе осигурена с гол на Джуд Белингам в началото на двубоя на стадион "Фелтинс Арена" в Гелзенкирхен.

Англия победи Сърбия на Евро 2024

Англия започна силно срещата, като още в 13-ата минута откри резултата. До попадението се стигна след пробив по десния фланг и центриране към наказателното поле. Джуд Белингам бе изпуснат, за да изскочи от задни позиции и да вкара с глава.

Джуд Белингам

"Трите лъва" играха пасивно и рискуваха да изпуснат победата

В следващите минути Англия продължи да натиска, но не успя да стигне до втори гол. През втората част обаче нещата се промениха - Сърбия заигра по-добре, докато англичаните станаха по-пасивни. Хари Кейн уцели греда, но извън това "трите лъва" бяха постни в нападение.

Сърбия на няколко пъти застраши вратата на Джордан Пикфорд, но не успя да стигне до изравнително попадение. Играта на Англия потвърди тезата, че "Гарет Саутгейт е страхливец" (ВИДЕО). В класирането в групата Англия е лидер с 3 точки, докато Дания и Словения са с по 1 пункт след реми в по-ранния мач от деня.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес