Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мечтан рожден ден за Килиан Мбапе при важен успех на ПСЖ (ВИДЕО)

21 декември 2023, 00:21 часа • 2042 прочитания

Пари Сен Жермен ще зимува спокойно на върха в Лига 1 с 5 точки аванс пред втория Ница. "Принцовете" постигнаха убедителна победа с 3:1 над Метц в двубой от 17-ия кръг на френското първенство. Рожденикът Килиан Мбапе, който навърши 25 години, блесна с две попадения за "червено-сините".

Перейра за малко да сгафи

Възпитаниците на Луис Енрике стартираха по-активно срещата, но в средата на първото полувреме Данило Перейра остана на косъм от отбелязване на автогол. Изчистването му срещна напречната греда на собствената врата. Всичко по-интересно тепърва предстоеше.

ОЩЕ: Заради расизъм: Футболен треньор гори за 3 години

Дните до Евро

Витиня с гол и асистенция

В началото на втората част Канг-Ин Лий намери Витиня в наказателното поле, който засече подаването и откри резултата. В 60-ата минута голмайсторът направи асистенция на Мбапе. Рожденикът матира съперниковия страж с премерен изстрел извън наказателното поле.

Килиан Мбапе блести за ПСЖ на рождения си ден

Двайсетина минута преди да изтече редовното време Матьо Удол вкара с глава и намали изоставането на Метц. В 83-тата минута обаче Мбапе се разписа за втори път и оформи крайното 3:1. Друг сантиментален момент за суперзвездата бе включването в игра на по-малкия му брат Итън в последните секунди на мача.

В МИНАЛИЯ КРЪГ: ПСЖ бе попарен в 94-тата минута от Лил (ВИДЕО)

Всички резултати:

Брест - Лориан 4:0

Клермон - Рен 1:3

Лион - Нант 1:0

Монпелие - Марсилия 1:1

Ница - Ланс 2:0

Реймс - Льо Авър 1:0

Страсбург - Лил 2:1

Тулуза - Монако 1:2

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес