Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мбапе прибира по 6 млн. евро на месец в ПСЖ

30 март 2023, 13:03 часа • 1448 прочитания

Една от големите звезди на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе прибира по 6 милиона евро месечно от клуба. Това съобщи френският вестник „Екип“, който публикува възнагражденията на столичани. Далеч зад бързоногия нападател са неговите колеги в офанзивната линия – Лионел Меси и Неймар, които се разписват срещу „доста по-скромни“ суми.

Според информацията на френското издание световният шампион с Аржентина от Мондиала в Катар взима 3,375 милиона евро на месец. Бразилецът пък получава с 300 хиляди повече или 3,675. В отбора на ПСЖ има общо шестима футболисти, които прибират по над милион евро на месец. Освен Мбапе, Неймар и Меси в своеобразната класация са още Маркиньос и Марко Верати с по 1,2 млн., както и Ашраф Хакими с 1,083.

Неймар Лионел Меси

„Екип“ допълва, че първите десет най-добре платени играчи във Франция са именно от ПСЖ, като единствените в Топ 16, които не са от столичния гранд са Уисам Бен Йедер от Монако с 650 хиляди евро месечно и Жордан Верету от Олимпик Марсилия с 550 000. Най-скъпоплатеният треньор в Лига 1 пък е наставникът на парижани Кристоф Галтие. Той се разписва срещу 680 хиляди евро на месец.

Миналата седмица пък се появиха информации, че ПСЖ влиза в битка с Манчестър Сити за 16-годишен талант

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес