Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Манчестър Юнайтед порази Арсенал в уникално дерби

28 февруари 2016, 17:59 часа • 6099 прочитания

Манчестър Юнайтед си има класически централен нападател. Това е основната новина след голямото дерби с Арсенал, което не остави равнодушен нито един истински фен на футбола. Защото в него окончателно блесна звездата на 18-годишния Маркъс Рашфорд. След като през седмицата вкара два гола в Лига Европа за 5:1 срещу Мидтиланд, сега Рашфорд повтори упражнението и добави асистенция за драматичното 3:2 в полза на Юнайтед срещу Арсенал.

Мачът премина на много високи обороти, като може би за мнозина изненадващо младоците на Юнайтед показаха повече ефективност и зрялост от уж по-опитния съперник. "Червените дяволи" попариха за три минути "топчиите" - между 29-тата и 32-рата, когато Рашфорд на два пъти намери мрежата зад Петер Чех. И при двете попадения младият нападател показа чудесен усет за пласиране - той вкара след като Лоран Кошчелни не можа да изчисти центриране на Варела, а отново Варела сложи топката на главата на съотборника си за 2:0. В края на полувремето Арсенал върна едно попадение, след като Йозил центрира прекрасно за Дани Уелбек и бившият играч на Юнайтед намали резултата.

През второто полувреме Манчестър не се отказа от бързите атаки и като цяло позволяваше на Арсенал да владее малко повече топката, но това не правеше домакините по-малко опасни в атака. Така в 65-тата минута Андер Ерера вкара трети гол, след като Рашфорд много умно му върна и изстрелът на халфа рикошира фатално в Кошчелни. Само четири минути по-късно Арсенал пак се върна в мача, след като Йозил направи успешна добавка на спасен по брилянтен начин удар на Оливие Жиру.

Така след този кръг Юнайтед върна надеждите си за място в четворката, след като е с 44 точки на пето място, само на 3 от Манчестър Сити, но "гражданите" са с мач по-малко. Арсенал пък се отдалечава от мечтата за титла, след като е вече на 5 точки от водача Лестър.

Пълен репортаж от срещата вижте в Sportlive.bg. Вижте и каква беше уникалната ни печеливша прогноза за голямото дерби!

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес