Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Манчестър Юнайтед подчини Нюкасъл и триумфира в Карабао Къп! (ВИДЕО)

26 февруари 2023, 20:31 часа • 2469 прочитания

Манчестър Юнайтед е носител на трофея от Карабао Къп! "Червените дяволи" победиха Нюкасъл с 2:0 във финалния двубой на "Уембли". Каземиро откри резултата, а второто попадение бе записано като автогол на Свен Ботман, но основен принос имаше Маркъс Рашфорд

Срещата започна много интензивно. Първата реална възможност се откри пред Вегхорст, чийто удар обаче бе твърде слаб. "Свраките" отговориха чрез Сен-Максимен, който с финт елиминира Далот и стреля, но Давид де Хеа направи блестящо спасяване. Играчите на Тен Хаг наказаха този пропуск. Каземиро отбеляза с глава в 33-ата минута, възползвайки се от остро центриране на Люк Шоу.

ОЩЕ: Юнайтед среща Бетис в Лига Европа, Арсенал ще мери сили със Спортинг

Каземиро

Само 7 минути по-късно Рашфорд и Вегхорст комбинираха помежду си и 25-годишният англичанин преодоля Лориус Кариус, който бе под рамките на вратата, тъй като първите два избора на Еди Хау за този пост не можеха да вземат участие в сблъсъка. Немският страж бе затруднен от рикошет в крака на Ботман и не успя да реагира. До края на полувремето положения не липсваха. В решаващите моменти Де Хеа и Кариус бяха непреодолими.

Началото на втората част бе белязано от нова възможност за "червените дяволи", които само преди няколко дни отстраниха Барселона от Лига Европа. Бразилците Фред и Антъни се отчетоха с пропуски. Последва силен период за Нюкасъл, а Лисандро Мартинез се намеси решително в 68-ата минута. Рашфорд, Фернандеш и Забитцер не успяха да отбележат трети гол за тима си, а Джейкъб Мърфи застраши вратата на манчестърци на няколко пъти, но в край на сметка нови попадения не паднаха.

Това е първи трофей за Ерик тен Хаг начело на Манчестър Юнайтед. Клубът не бе печелил нито една надпревара от шест години насам, а 53-годишнят специалист изцяло промени облика на отбора. "Свраките" играха финал за пръв път от 1999 г. и записват успешен сезон във Висшата лига, където продължават борбата за топ 4.

 

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес