Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Манчестър Юнайтед най-накрая уволни Тен Хаг, раздялата ще струва скъпо на "дяволите"

28 октомври 2024, 15:58 часа • 517 прочитания

Английският гранд Манчестър Юнайтед най-накрая взе решението да уволни мениджъра Ерик тен Хаг. След месеци на спекулации около бъдещето на нидерландския специалист ръководството на "червените дяволи" взе исканото от мнозинството фенове решение и разтрогна договора на треньора.

Манчестър Юнайтед официално се раздели с Тен Хаг

"Благодарни сме на Ерик за всичко, което е направил по време на работата си при нас, и му желаем успех занапред", съобщиха от Манчестър Юнайтед. Нидерландецът изкара две години и половина начело на "червените дяволи", в които изведе клуба до два трофея - ФА Къп и Карабао Къп.

Ерик тен Хаг

Тен Хаг напуска "Олд Трафорд" с два трофея, Ван Нистелрой поема "дяволите"

Последният мач на Тен Хаг бе загубата от Уест Хям в неделя. С нея Юнайтед остава на едва 14-о място във Висшата лига. Временно на треньорския пост ще застане неговият помощник и клубна легенда Рууд ван Нистелрой, като не е ясно кой ще бъде следващият постоянен мениджър на отбора.

Колко ще плати Юнайтед на Тен Хаг?

Раздялата с Тен Хаг ще излезе солено на Манчестър Юнайтед, като се смята, че клубът ще трябва да плати 8-цифрена сума на треньора. Неустойката може да достигне 16 млн. паунда. Причината е, че през лятото договорът на нидерландеца бе удължен с още една година, което направи раздялата още по-трудна.

Един от последните пирони в "ковчега" на Тен Хаг заби бившият мениджър на "дяволите" Жозе Моуриньо, който спря Юнайтед в Лига Европа.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес