Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Манчестър Юнайтед изпрати 2023 година с историческа загуба (ВИДЕО)

30 декември 2023, 21:29 часа • 1491 прочитания

Рекордьорът по титли на Англия Манчестър Юнайтед отново разочарова феновете си, изпращайки 2023 година с девета загуба от началото на сезона във Висшата лига. Този път "червените дяволи" отстъпиха на Нотингам Форест с 1:2 като гост в среща от 20-ия кръг.

Манчестър Юнайтед загуби от Нотингам Форест

Първата част не предложи попадения, но пък за сметка на това второто полувреме бе изключително интересно. В 64-ата минута аржентинецът Николас Домингес даде аванс на Нотингам, а в 78-ата минута Маркъс Рашфорд успя да изравни за гостите.

Нотингам обаче не бе казал последната си дума: в 82-ата минута Морган Гибс-Уайт отново върна преднината на домакините, а до края на срещата възпитаниците на Ерик тен Хаг така и не намериха отговор на второто инкасирано попадение.

Първа загуба за "дяволите" от Нотингам през ХХI век

Загубата за Юнайтед от Нотингам е историческа, тъй като е първата през ХХI век. "Дяволите" бяха в серия от 11 поредни победи срещу Нотингам, а последната загуба от този съперник датира от 17 декември 1994 година - или преди почти 30 години.

В класирането Юнайтед остава на седмо място с 31 точки - на 11 пункта зад лидера Ливърпул, който е с мач по-малко. Нотингам е 15-и с 20 пункта. В следващия кръг "червените дяволи" играят с Тотнъм. По-рано през деня Манчестър Сити и Челси постигнаха победи, а Астън Вила изравни Ливърпул (ВИДЕО).

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес