Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Манчестър Сити си върна тъпкано на Челси

15 февруари 2014, 21:07 часа • 16507 прочитания

В дерби срещата от осминафиналната фаза на „ФА Къп” отборът на „Манчестър Сити” си върна за поражението отпреди две седмици в първенството и победи убедително лидера във Висшата лига „Челси” с 2:0. Така Мануел Пелегрини отговори достойно на Жозе Моуриньо, който преди две седмици изнесе лекция на колегата си точно на "Етихад".

Жадните за реванш „граждани” тръгнаха в атака още от самото начало на срещата и след петнадесетина минутки игра Чех изпусна силен шут на Яя Туре, но при добавката Стеван Йоветич нацели горната греда от трудно положение. Минута по-късно, в 16-тата, черногорецът се поправи – скоростна атака през центъра доведе до извеждащ пас на Един Джеко към Йоветич и той с диагонален удар по земята матира Чех след рикошет в дясната греда – 1:0.

До края на полувремето „Сити” изпуснаха да водят и с повече, след като Петер Чех спаси опасен удар на Джеко, а босненският нападател пропусна да засече центриране на Джеймс Милнър на метър от вратата. А „Челси” бяха твърде тихи в нападение, като особено Ето’о все едно не беше на терена.

През второто полувреме Моуриньо вкара в игра Мохамед Салах и Фернандо Торес, но това не смути особено „Манчестър Сити”. Домакините вкараха втори гол чрез Самир Насри в 67-та минута след много добра работа на испанския магьосник Давид Силва. Лескът дори наниза трето попадение след добавка на спасен удар с глава на Джеко, но беше в засада и съдиите отмениха попадението.

Чак след това изоставане „Челси” успя да пренесе по-напред играта, но твърде късно и логично лондончани казаха сбогом на турнира. А в следващия кръг „Манчестър Сити” ще излезе срещу „Уигън”.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес