Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Магуайър и Онана носят първи успех на Юнайтед в Шампионска лига, бразилци блестят за Арсенал (ВИДЕО)

25 октомври 2023, 00:01 часа • 4075 прочитания

Манчестър Юнайтед постигна много трудна, но изключително ценна победа над Копенхаген с минималното 1:0 в среща от група "А" на Шампионската лига. Единственото попадение в двубоя отбеляза съсипваният от критики и недолюбван от феновете на "червените дяволи" - Хари Магуайър, с глава в 72-рата минута. В последните секунди вратарят Андре Онана блесна, спасявайки дузпа, изпълнена от Джордан Ларсон.

Първа победа за Юнайтед в Шампионска лига

Така тимът на Ерик тен Хаг записа своя първи успех в надпреварата и с 3 точки заема третата позиция. В миналите си мачове той допусна поражения от Байерн Мюнхен и Галатасарай. Датският отбор, който нацели греда на "Олд Трафорд" в самото начало, остава на последното място само с пункт в актива си.

Манчестър Юнайтед

Юнайтед оцеля в началото, гаф на съдията

През първата част Юнайтед не впечатли с представянето си и дори оцеля в петата минута, когато шут на Гонсалвеш попадна в страничния стълб. Хьойлунд и Рашфорд пропуснаха в отсрещното поле. Ашури пък застраши Онана, ала не намери целта. Главният съдия Марко Гуида влезе под светлината на прожекторите, като даде край на полувремето двайсетина секунди преди изтичането на 45-ата минута.

ОЩЕ ОТ ШАМПИОНСКА ЛИГА: Без да блести: Байерн Мюнхен съкруши вдъхновения Галатасарай (ВИДЕО)

Магуайър и Онана - неочакваните герои за Юнайтед

След почивката "червените дяволи" вдигнаха оборотите. Появилият се от скамейката Ерикен стреля опасно, но Грабара се намеси. Рашфорд и Хьойлунд отново изтърваха. Към тях се присъедини и Гарначо. В 72-рата минута Магуайър се превърна в големия герой, засичайки с глава центриране от корнер. В самия край на сблъсъка Копенхаген спечели дузпа. Неубедителният през сезона до този момент Андре Онана отрази изпълнението и се озова в прегръдките на съотборниците си.

Арсенал надви Севиля с бразилски голове

Арсенал оглави класирането в Група "В" на Шампионската лига с 6 точки. "Артилеристите" надвиха Севиля с 2:1 на "Рамон Санчес Писхуан". Бразилските нападатели на лондончани Габриел Мартинели и Габриел Жезус отбелязаха головете за гостите в края на първото и началото на второто полувреме. Деветката "топчиите" асистира на своя сънародник за попадението. За андалусийци се разписа Неманя Гудел в 58-ата минута. Те остават трети с 2 пункта.

ОЩЕ ОТ ШАМПИОНСКА ЛИГА: Опитен Интер удържа смелите "бикове" и взе своето (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес