Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мачът на сезона? Сити и Челси сътвориха паметен голов спектакъл (ВИДЕО)

12 ноември 2023, 20:36 часа • 4695 прочитания

Челси и Манчестър Сити сътвориха паметен голов спектакъл, който ще остане в историята на Висшата лига. В двубой от 12-ия кръг на английското първенство след няколко обрата и прекрасен футбол двата гранда завършиха 4:4. Попаденията за "сините" бяха дело на Тиаго Силва, Рахийм Стърлинг, Николас Джаксън и бившия състезател на "гражданите" Коул Палмър. Ерлинг Холанд (2), Мануел Аканжи и Родри реализираха за тима на Пеп Гуардиола.

Холанд откри, Челси обърна

Головият дъжд на "Стамфорд Бридж" започна в 25-ата минута, когато Холанд се разписа от бялата точка. Дузпата бе отсъдена, тъй като Кукурела задържа норвежеца в наказателното поле. Отговорът не закъсня. Силва възстанови паритета, засичайки с глава центриране от корнер. В 37-ата минута възпитаниците на Маурисио Почетино осъществиха пълен обрат чрез Стърлинг.

ШАМПИОНСКА ЛИГА: Категоричен Сити и отмъстителен Атлетико громят в Шампионска лига (ВИДЕО)

Сити Челси

Дъжд от голове на и през втората част на "Стамфорд Бридж"

Роберт Санчез се отчете с хубави спасявания, но нямаше какво да стори в добавеното време на полувремето. Тогава Аканжи се възползва от подаване на Бернардо Силва, за да изравни резултата. Втората част стартира ударно. Холанд отново изведе Сити напред за 2:3. Опасности идваха една подир друга и пред двете врати. Едерсон бе преодолян от Джаксън в 67-ата минута за нов хикс.

"Гражданите" докосваха победата, но бивш техен играч ги наказа 

В заключителната фаза драмата бе пълна. С помощта на рикошет Родри вкара за 3:4. Радостта на гостите обаче бе кратка. "Сините" получиха право да изпълнят дузпа за нарушение срещу Броя. Зад топката застана бившият футболист на "гражданите" Палмър и не сбърка за крайното 4:4. Така момчетата на Гуардиола остават на върха с 28 точки, докато Челси е 10-и с 16 пункта.

В миналия кръг пък Челси подчини 9 от Тотнъм, за да нанесе първа загуба на "шпорите" (ВИДЕО и подробности вижте в линка).

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес