Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мачовете в Европа през уикенда - Обзор (ВИДЕО)

28 ноември 2016, 09:27 часа • 806 прочитания

Висша лига, 13 кръг

Челси остана на първо място в класирането на английското първенство след изиграването на срещите от 13 кръг. Сините победиха на свой терен съставът на Тотнъм с 2:1, а головете за победителите реализираха Педро (45) и Виктор Моузес(51).

Преследвачите на Челси обаче също записаха победи. Ливърпул се наложи трудно над Съндерланд с 2:0, а победата на "мърсисайдци" бе помрачена от контузията на Фелипе Коутиньо.

Два гола на Серхио Агуеро бяха достатъчни на Манчестър Сити да запише успех над коравите домакини от Бърнли с 1:2, а Арсенал все победата над Борнемут с 3:1. В герой за артилеристите се превърна Алексис Санчес.

Манчестър Юнайтед продължава да буксува в английското първенство. "Червените дяволи" завършиха наравно с отбора на Уест Хям, а Жозе Моуриньо бе изгонен на трибуните заради невъздържано поведение.

Класиране след 13 кръг: Челси - 31 т., Ливърпул - 30 т., Ман Сити - 30 т., Арсенал - 28 т.

Примиера дивисион, 13 кръг

Реал Мадрид спечели домакинството си на Спортинг Хихон с 2:1, а отново в герой за "Кралския клуб" се превърна мегазвездата на световния футбол Кристиано Роналдо. Той реализира двете попадения за тима си още през първата част и по този начин направи Реал убеедителен лидер в Примера.

Барселона от своя страна не успя да спечели гостуването си на Реал Сосиадад. Срещата завърши наравно 1:1, което отдалечи каталунците на 6 точки от прекия си конкурент за титлата.

Класиране: Реал Мадрид - 33 т., Барселона - 27т., Севиля - 27т., Атлетико Мадрид - 24т.

Серия А, 14 кръг

Ювентус допусна изненадваща загуба при гостуването си на Дженоа. "Старата госпожа" беше разбита с 3:1 като резултата след само 30 минути игра бе 3:0 в полза на домакините. Пянич върна едно попадение за торинци, но то бе твърде малко и твърде късно.

Преследвачите на Ювентус обаче не стъпиха накриво. Милан и Рома записаха победи, съответно срещу Емполи и Пескара и по този начин съкратиха изоставането си до лидера на само 4 точки.

Дербито на кръга ще се играе тази вечер и противопоставя намиращият се в лоша серия тим на Интер и гостите от Фиорентина.

Класиране след 14 кръг: Ювентус: 33 т., Рома - 29 т., Милан - 29 т., Лацио - 28 т.

Бундеслига, 12 кръг

Отборът на РБ Лайпциг продължава да изумява всички с бляскавото си представяне до момента в германската Бундеслига. Лайпциг постигна много зрелищна победа с 1:4 като гост срещу Фрайбург, а домакините могат да са щастливи, че се разминаха само с 4 гола във вратата си.

Колосът на германския футбол Байерн Мюнхен се измъчи срещу Байер Леверкузен, но успя да постигне победа с 2:1 като домакин. Тиаго Алкантара и Матс Хумелс бяха точни за баварците, които изостават на 3 точки зад РБ Лайпциг.

Класиране след 12 кръг: РБ Лайпциг - 30 т., Байерн Мюнхен - 27 т., Херта - 24 т., Айнтрахт Франкфурт - 24 т.

Кирил Хараланов
Кирил Хараланов Отговорен редактор
Новините днес