Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Люта битка: Ливърпул, Ман Сити, Байерн и Челси спорят за 20-годишен талант

07 ноември 2023, 13:41 часа • 3015 прочитания

Английският гранд Ливърпул се намеси в трансферната битка за полузащитника на Байер Леверкузен Флориан Вирц, съобщава британското издание Daily Mail. Мърсисайдци се присъединяват към отборите на Манчестър Сити, Байерн Мюнхен и Челси, които също го следят.

Ливърпул иска млада звезда на Байер Леверкузен

20-годишният германец прави истински фурор в Германия, след като през този сезон има 15 мача, в които отбеляза шест гола и направи девет асистенции. Талантът на Леверкузен вече е оценяван и на много сериозна стойност - Transfermarkt му поставя цена от 85 милиона евро.

Флориан Вирц

Флориан Вирц прави фурор в Германия

Флориан Вирц играе като атакуващ полузащитник, като често влиза в ролята на втори нападател. Той може да се подвизава и на фланга. Той е юноша на Кьолн, като в Байер пристига през 2020-а срещу 200 хиляди евро, присъединявайки се първо към отбора на "аспирините" до 19 години.

Не е изненада, че германският наставник на Ливърпул Юрген Клоп също е пожелал талантливия футболист в редиците си. Междувременно се появиха информации, че мърсисайдци са напът да отмъкнат и трансферна цел на Манчестър Юнайтед.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес