Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Луис Енрике е твърдо решен да играе с таран

27 май 2014, 18:33 часа • 9778 прочитания

Новият треньор на Барселона Луис Енрике е категоричен в желанието си да привлече силен централен нападател, пише вестник „Спорт“.

Такъв тип играч липсваше в състава на каталунците през миналата кампания и много пъти отборът играеше без таран. Сега обаче новият наставник иска да има още един вариант за нападението си и затова се очаква един от новите футболисти със сигурност да бъде типична деветка.

Според изданието на челно място в списъка отново е Фернандо Йоренте, който игра за Ювентус през последния сезон и който от доста време попада в плановете на каталунците, но до реална сделка така и не се стигна.

Националът направи силен първи сезон с екипа на Старата госпожа, като вкара 18 гола в 44 мача, но все пак остана в сянката на Карлос Тевес. На този етап не е сигурно, че той ще остане в отбора, след като взима и доста голяма заплата.

От Барса пък могат да изкушат италианците като предложат в замяна на бившия играч на Атлетик Билбао – Алексис Санчес. Чилиецът отдавна е свързван с торинци и те едва ли ще имат нещо против да го получат дори и да трябва да се разделят с Йоренте.

 

Димитър Лазаров
Димитър Лазаров Отговорен редактор
Новините днес