Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лоши новини за Ливърпул и Египет: Контузията на Салах се оказа по-сериозна

23 януари 2024, 11:02 часа • 1255 прочитания

Контузията на голмайстора на Ливърпул Мохамед Салах се оказа по-сериозна от първоначалните прогнози. Нападателят се очаква да отсъства от терените около месец, което означава, че той би могъл да се завърне за националния отбор на Египет при евентуално достигане на финал в Купата на африканските нации.

Мохамед Салах аут за около месец

Салах получи мускулна травма по време на мача с Гана миналия четвъртък. Първоначално той бе отписан за следващите два мача на националния си отбор. Вторичните прегледи обаче са показали, че контузията е по-сериозна и той ще отсъства минимум три седмици.

Мохамед Салах

Египтянинът ще се възстановява в Ливърпул

Очаква се Салах да се завърне в Ливърпул в сряда, за да започне "интензивна рехабилитационна програма". На този етап не е ясно дали въобще египтянинът ще може отново да играе за националния си отбор в Купата на Африка.

"Контузията на Мохамед е по-сериозна от първоначалните прогнози и той ще отсъства 21-28 дни, не само два мача. Най-добрият му шанс да вземе участие в тазгодишното издание на Купата на Африка е като премине интензивна рехабилитационна програма във Великобритания и се завърне отново в отбора, когато е отново здрав", написа агентът му Рами Абас.

ОЩЕ: Намери се кой да отмени Салах: Дуо избухна при разгром на Ливърпул (ВИДЕО)

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес